Men hej!

 

Vi börjar med något random tänker jag (och avslutar på samma sätt!). Jag älskar potatismos, hatar kaffe och älskar doften av chai och kvisttomater. Bada är bland det bästa jag vet, jag hänger gärna på musikfestivaler (2020 ska jag till Polen för festival för andra gången!) och är alltid sugen på att färga håret.

Efter 19 år i en liten by med 600 invånare, lämnade jag byn mellan Ullared och Varberg, och drog till Stockholm där jag bott sedan dess. Jag är nu 30 år och bor söder om stan tillsammans med min Filip och våra lurviga och fyrbenta barn, katterna Taco och Sture. Jag gillar att bo här! När jag går på stan brukar jag leka att jag är med i ett tv-spel och bara swoshar förbi alla människor till höger och vänster. Som en liten snabb ninja.

Jag älskar skapande i alla former - film, musik, skrivande. Jag började filma när jag var sex år (intervjuade folk på stan, gjorde dokumentärer, hittade på sketcher och gjorde hela serier, haha!) och fotografera så fort pappa köpte första digitalkameran (med diskett!) när jag var elva. Efter det har det hängt med på gymnasiet, arbete i fotobutiker och på tidningar (har hunnit med jobb som mattant och hotellstädare också men det är en annan historia). Minns ni bilddagboken? Där är jag en av de som lagt upp flest bilder, NÅGONSIN (värt versaler?), och det måste ju ändå säga något tänker jag, haha!

Jag ser varje bild som någon typ av text, musik och en känsla. Det är så mycket mer än “en bild”. Jag blir peppad bara jag tänker på det. Spenderar så himla många timmar varje vecka med att bara leta, skriva ner och tänka kring inspiration och vad jag vill göra med alla idéer. Väljer ni mig som fotograf kan jag verkligen lova att ni får någon som fullkomligt älskar det hon gör och som i förtid alltid har idéer på lager. Det finns alltid något i huvudet så det är bara vi drar fram något!

Jag är jätteduktig på att vifta snabbt med näsborrarna, får ångest när det är ljust ute tidigt på morgonen - särskilt om fåglarna kvittrar (I know, jag är knäpp!), pratar mycket, rensar saker typ jämt men har alldeles för många pennor och anteckningsblock (min sambo blir tokig på mig, hehe), och kan inte sova utan öronproppar. Och vet ni? Jag har precis börjat fotografera analogt med filmrullar igen! Så himla kul!

 
 
 

Och självklart tar jag mobilbilder.